Internetul și social media nu uită, etapa pe locale : Nicușor Dan

Unul dintre cei mai susținuți în online candidați la Primăria Generală, Nicușor Dan, face zilele astea o greșeală de începător în social media, încercând să speculeze un val pozitiv.

Pentru cine nu știe, duminică seara, CSM București a câștigat în premieră Liga Campionilor la handbal feminin. Nicușor Dan a ieșit rapid cu o postare în care le-a felicitat și a asigurat populația că va continua să susțină echipa pe viitor, dacă iese primar.

nicusor1

Problema este că, acum ceva vreme, Nicușor Dan a criticat fix echipa de handbal și salariile sportivelor de acolo.

nicusor

De aici, aviz amatorilor, ar trebui ca toată lumea să tragă niște învățăminte:

  1. internetul nu uită. orice status/postare/comentariu făcut de tine într-un anumit context ți se poate întoarce împotrivă la un moment dat. Mai ales când ești un independent care se bate cu doi monștri cu aparate de partid in spate gen PSD sau PNL. Cineva te urmărește.
  2. există un instrument care se numește screenshot care te poate ajuta la un moment dat. Important e să știi când să îl folosești. Asta s-a întâmplat acum. Orice internaut priceput are o colecție de scrnshots.
  3. dacă tu nu te pricepi, ai nevoie de un om/o echipă de profesioniști, oameni care știu cum se comportă și se manifestă internetul. E mai complicat decât pare la prima vedere, nu e suficient să fii constant în postări, ai nevoie de strategie și plan elaborat de bătaie. E greu să cred că din tot Bucureștiul nu s-a găsit măcar un voluntar priceput la asta. Poate nu e vina lui ND, poate e altcineva cu deciziile, șeful de campanie sau altcineva. Important e să existe cineva care să înțeleagă mediul.
  4. orice specialist în comunicare îți va spune că e un pariu mai sigur discursul pozitiv, constructiv decât discursul represiv, de critică.

E paradoxal, așa cum am spus la început, cum tocmai mediul unde ND are cea mai mare susținere să îl trădeze. Încă o dată, mediul online își arată nebuloasele și demonstrează că informațiile, odată postate, dispar foarte greu sau deloc.

Nu este o greșeală fatală, dar abordarea social media va trebui tratată cu mult mai multă seriozitate și responsabilitate din partea echipei de comunicare a lui Nicușor Dan.

 

foto

 

5 Comments

  1. Arhi May 10, 2016
  2. Cristi May 10, 2016
    • Arhi May 10, 2016
  3. Dorel May 10, 2016
  4. Costi May 10, 2016

Add Comment